koronavirus

Járványügyi tájékoztatás

Járványügyi tájékoztatás!!

A NanocoBox kiemelt figyelmet szentel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak maximális betartására. Folyamatosan fertőtlenítjük a szállításhoz használt eszközöket és kezünket is. Külön felkészítettjük munkatársainkat a speciális kézbesítésre éppúgy, mint a hasonló helyzetekben elvárt higiénés óvintézkedések kötelező és rendszeres megtételére.

A NanocoBox-nál már az elmúlt két nap során is jelentős volt a forgalomnövekedés. Felkészültünk a külföldi országok tapasztalatai alapján várható – akár kiugróan magas – rendelésszám-emelkedésre is. A koronavírus (Covid-19) járvány ideje alatt az ún. érintésmentes kiszállítás a legbiztonságosabb ajándékbeszerzési forma, mivel a koronavírus – ahogyan a légúti betegséget okozó kórokozók többsége – cseppfertőzéssel és közvetlen emberi érintkezéssel terjed, a személyes kapcsolat elmaradásával a lehető legkisebbre csökkenthető a fertőzésveszély. Így egyedi kérés alapján a Nanoco Box biztosítja az érintés nélküli kiszállítást, kérem ezt a rendelés esetében külön jelezze.

Köszönjük, hogy elolvasta a Járványügyi tájékoztatás – t! Remélhetőleg termékeink segítenek az egészség megőrzésében!

A WHO ajánlása részletesen:

A WHO ajánlásai a tüdőgyulladást okozó ÚJ KORONAVÍRUS (2019-nCoV) megelőzésére: alap higiénés és alap élelmiszer-biztonsági rendszabályok betartása!

🤲 Gyakori kézmosás, lehetőleg alkohol alapú, fertőtlenítő hatású szappannal
🤧Tüsszentés és köhögés esetén zsebkendő használat, ami után ismét alapos kézmosás szükséges
🌡Lázas beteggekkel való kontaktus kerülése
👨‍⚕️Lázas megbetegedés esetén orvos felkeresése, a korábbi külföldi utazásokról információ adás
🐰 élő vagy levágott állatokat forgalmazó piacok elkerülése olyan területen, ahol az új koronavírus már megjelent
🥩 nyers, vagy nem megfelelően hőkezelt állati eredetű élelmiszer fogyasztásának kerülése

 

Valamint fontos tudni még:

A koronavírusok alapvetően állatok körében fordulnak elő, ugyanakkor egyes koronavírus törzsekről ismert, hogy képesek az emberben is fertőzést okozni. A koronavírusok mind állatról emberre, mind emberről emberre terjedhetnek.

Sokféle állatfaj lehet forrása az emberi megbetegedést okozó koronavírusoknak. A 2012-ben az Arab-félszigetről kiinduló, a közel-keleti légzőszervi szindróma járványát okozó koronavírus elsődleges forrása a teve volt, míg a 2002-ben Kínából kiinduló, a súlyos akut légzőszervi szindróma járványát okozó koronavírus a denevérről cibetmacskák közvetítésével terjedt át emberre.

A mostani járványt okozó új koronavírus 2019 végén került azonosításra Kínában. Az új koronavírus által okozott betegség neve a COVID-19 (coronavirus disease – koronavírus okozta megbetegedés 2019). Ez a vírustörzs a kínai Vuhanban a 2019 decemberében kitört járvány előtt ismeretlen volt.

forrás: https://koronavirus.gov.hu/